top of page

ZMAGUJEŠ LAHKO, KO PREMAGAŠ SAMEGA SEBE.

ZAKAJ

PROSTA 

UTEŽ

V klubu Jeklo upoštevamo načelo, da vadba s prostimi utežmi ponazarja naravno gibanje. S takšno vadbo najučinkoviteje krepimo svoje telo in preprečujemo negativne učinke stresa, sedečega in premalo aktivnega modernega življenja.

Vadba s prostimi utežmi je osnova za hormonsko

in fizično ravnovesje. Je povsem varna, če je pravilno izvajana. Samo neizkušenost in nestrokovnost sta vzrok za morebitne negativne učinke.

“Želja po zmagi je pomembna, a volja do priprav

je najpomembnejša.”

-Joe Paterno

Weightlifting2021_by KR (36).jpg

OLIMPIJSKO

DVIGANJE

UTEŽI

Je šport, v katerem se tekmovalci preizkusijo v dveh disciplinah;

v potegu in nalogu s sunkom, ter v skupnem seštevku obeh.

Ti eksplozivni sestavljeni gibi zahtevajo izkoristek maksimalne moči in hitrosti. Bistvena razlika med disciplinama je, da pri potegu palica potuje v širokem prijemu direktno nad glavo, pri nalogu s sunkom pa palico z utežmi in ožjim prijemom najprej naložimo na rameni

in v drugem delu z ramen sunemo nad glavo.

Olimpijsko dviganje uteži razvija športnikove sposobnosti, ki jih ta potrebuje za udeležbo pri večini športov (moč, eksplozivnost, hitrost, gibljivost, odzivnost, ravnotežje, timeing). Dokazano je, da pri tem športu pride do najmanj poškodb. 

 

S treningom je koristno začeti že v otroštvu, da bi se otroci pravilno telesno-gibalno razvili. Z dvigovanjem bremen dosežemo razvoj osnovne mišične mase, gibljive elastične in močne sklepe,

ter odlično koordinacijo. Vztrajanje pri teh načelih do poznih let je investicija v zdravo aktivno starost.

WL predstavitev
Ekipna (2) 2021.png

TEKMOVALCI KLUBA JEKLO

bottom of page