top of page
  • klubjeklo

6th International Solidarity Championships - Tashkent UZB

Predsednik kluba olimpijskega dviganja uteži Jeklo Damjan Čanžek, ki je ob enem tudi predsednik Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenije (ZODUS), je bil povabljen, da opravi delo sodnika na tej pomembni tekmi, ki je vejala tudi za srebrni kvalifikacijski dogodek za Olimpijske igre v Tokiu 2020.
Odzval se je vabilu generalnega sekretarja Svetovne zveze za olimpijsko dviganje uteži IWF, gospodu Mohammed Jaloodu. Kot posebno čast je bil Čanžek izbran za podelitev nagrad zmagovalcem, kjer je bil tudi predstavljen širši publiki.


Tekmovanja se je udeležilo 120 tekmovalcev iz 42 držav ter pomembni delegati IWF, kot so začasna predsednica Ursula Papandrea (USA), prvi podpredsednik Intarat Yodbangtoey (THA), podpredsednika Nicu Vlad (ROM) in Jose Carlos Quinones (PER), člani izvršnega odbora IWF Birendra Prasad Baishya (IND), Maxim Agapitov (RUS), Shakhirlov Makhmudov (UZB), Kamal Mahmoud Mahgoub (EGY) in predsednik Afriške zveze olimpijskega dviganja uteži Khaled Mehalhel (LBA).


Udeležba na tem prvenstvu ima veliko težo, ker smo bili redki (eden od 3) predstavniki neislamskih držav v tehnični komisiji. To kaže na dobre odnose in medsebojno zaupanje do slovenske zveze. Na tak način dobiva šport olimpijskega dviganja uteži v Sloveniji pomembno podporo s strani držav, kjer je ta šport bolje razvit.


Naslednji večji dogodek, kjer se bo naša delegacija predstavila, bo srebrni kvalifikacijski dogodek za Olimpijske igre Tokio 2020 na Malti konec tega meseca. Takrat bo Damjan trener slovenske ekipe in sodnik.


Z rednim pojavljanjem na mednarodnih tekmovanjih se povečuje prepoznavnost Slovenije in predstavnikov olimpijskega dviganja uteži. Ker si želimo, da bodo v prihodnosti tudi slovenski tekmovalci posegali po visokih mestih na mednarodnih tekmovanjih, želimo imeti čim več aktivnih tekmovalcev.  Največji potencial so mlajše generacije. Za njih utiramo pot, da bodo imeli tudi znotraj države prepoznavnost in podporo.


66 views

Comentarios


bottom of page