top of page

PIŠKOTKI

Kaj so Piškotki?

T. i. piškotki (cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so lahko shranjene nastavitve za spletno mesto, za velikost besedil, jezik itd. Pri nekaterih namenih je mogoče piškotke uporabljati brez posebnega soglasja uporabnikov, pri drugih pa je potrebna privolitev uporabnika.

Zakaj se uporabljajo?

S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. Osnovne funkcije

e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne  napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

 

Če boste kliknili na "Sprejmi"

Če boste kliknili na gumb "Sprejmi", se vam bo nastavitev, da se strinjate z uporabo piškotkov, shranila na vaš računalnik (do izbrisa piškotkov).

 

Če ne boste kliknili na "Sprejmi"

Če ne boste kliknili na gumb "Sprejmi" in boste kljub temu nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bo opozorilo o piškotkih ostalo izpisano v spodnjem delu strani, mi pa bomo šteli, da se z njihovo uporabo strinjate, saj ste to nakazali s svojim delovanjem.

 

Nastavitev zasebnosti

S klikom na gumb "Nastavitve" imate možnost nastavitev zasebnosti z odjavo od marketinških, funkcionalnih in analitičnih piškotkov.

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani

  • Nujni piškotki (Essential Cookies)

  • Marketinški Piškotki

  • Funkcionalni Piškotki

  • Analitični piškotki

bottom of page